Om Mig

 

Jag är född 1954 i Uddevalla och flyttade till Göteborg 1970. Där arbetade jag med äldre och handikappade barn och ungdomar som sjukvårdsbiträde och undersköterska för att senare utbilda mig till sjuksköterska. Som sjuksköterska har jag arbetat inom äldreomsorgen, på kirurgklinik och frilansat både i Uddevalla, Göteborg och Norge inom olika områden i vården.


Jag har tre söner som nu är utflugna.


Mina stora intressen har alltid varit hälsa, mat, trädgård och natur. Intresse för miljön har naturligt vävts in i det och ökar stadigt. Vi flyttade till en släktgård i Tanum som kallas för Spräcklet 2007 och börjar nu bygga upp gården med lite grönsaksodling, får och ankor. Dessa ska snart få sällskap av höns. Här har jag också min mottagning dit du är varmt välkommen!


Upprepade gånger sedan tidig barndom har jag av egen erfarenhet blivit övertygad om hur viktigt det är med bra mat, näring och hjälp från naturen för att bli bra och för att hålla sig frisk, men också hur miljön runt oss och livsstilen vi har påverkar oss. Detta har fört med sig olika utbildningar för att lära mer.


Som sjuksköterska vet jag att man inom vården kan göra mycket men det finns områden där komplementär (alternativ) medicinen ger en bättre hjälp eller där man kan få bättre resultat genom att arbeta tillsammans. Min högsta önskan är att dessa ska kunna arbeta tillsammans för att ge individen bästa förutsättningar till optimal hälsa.


Jag arbetar som näringsterapeut med funktionsmedicin som är en modern specialitet som utgör en länk mellan konventionell medicin och näringsmedicin. Vilket innebär att jag ser till helheten, verkar för att hålla det friska friskt, förbättra funktioner och för att normalisera hälsan så den blir så optimal som möjligt utifrån förutsättningarna. Detta kompletterar jag med fytoterapi (örtmedicin) och akupunktur för att få bästa effekt. Örter har ju använts i många tusen år och har visat sig ha medicinska effekter som normaliserar och/eller har en återuppbyggande effekt på kroppen.
Med hjälp av enkla analysmetoder som t.ex. E.I.S., levande blodanalys, funktionsanalyser, irisdiagnostik och öronakupunktur, kan man avslöja hur organ och organsystem fungerar innan behandling rekommenderas och som behandling använder jag näringstillskott, naturliga medel, kostrådgivning samt akupunktur, livsstilsförändringar och andra åtgärder.


Genom att arbeta förebyggande kan vi spara mycket lidande för individen och kostnader för samhället. Vården är överbelastad och diabetes, fetma m.m. ökar dramatiskt vilket kommer att belasta vården ytterligare. Jag skulle gärna se att mer resurser fördelades till förebyggande insatser redan till blivande föräldrar, barn- och ungdomar och föräldrar för att vända trenden.

 

Jag gör individuella behandlingar samt har föreläsningar och kurser inom olika ämnesområden för grupper, allmänheten, föreningar, kommunal verksamhet, primärvård och företag.

 

Du är välkommen att kontakta mig för mer information!

 

”Var rädd om Din kropp och Din hälsa, investera i Ditt välbefinnande!
Din kropp kommer att tacka Dig länge!”

  • Nyhetsbrev
  • Egenvårdstips
  • Kalendarium
  • Artiklar/Forskning
  • Internetbutik