Näringsterapi

 

En utbildad terapeut har studerat biokemi, nutrition samt vitamin- och mineralterapi. Näringsterapeuten erbjuder yrkesmässig rådgivning angående hur kroppen bäst behåller och eventuellt återställer den naturliga näringsbalansen trots sjukdom, operationer, trauma, näringsbrister mm. Man tillämpar kunskaper om hur kosten, vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer, fettsyror, antioxidanter mm påverkar kroppens anatomi, fysiologi och biokemiska funktioner och tar utifrån detta fram behandlingsförslag för att fylla på näringsdepåer och optimera varje persons genetiska potential. 


Man vill främja hälsan genom att ge näringsämnen som kan förbättra biokemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner. Det finns idag över 100 000 vetenskapliga studier som bekräftar de kraftfulla effekter som vitaminer, mineraler, aminosyror och andra kosttillskott kan ha på kroppen och själen.


Med en allt sämre miljö, näringsfattig jord och felaktiga kostvanor, har vår generation, mera än många andra tidigare i västvärlden, stort behov av all form av näringsförstärkning.


Många så kallade ”välfärdssjukdomar” som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, övervikt, cancer, astma, allergi, reumatism, m.fl. är först och främst följder av felaktig livsstil och inadekvat näringsintag.


Näringsterapeutens mål är att främja optimal hälsa genom att rekommendera ett skräddarsytt kost- och kosttillskottsprogram för varje klient. Arbetsfältet för en näringsterapeut kan vara den egna praktiken, som konsult till läkare eller dietist, på företag som friskvårdsrådgivare, på hälsokostaffär, hälsohem, gym, rehabcenter etc.

 

Länkar: www.nmtf.se , www.nnfs.se

  • Nyhetsbrev
  • Egenvårdstips
  • Kalendarium
  • Artiklar/Forskning
  • Internetbutik