Akupunktur

 

Akupunktur allmänt


Akupunktur innebär att man penetrerar huden med en nål för att påverka organ, organsystem, meridianer och funktioner i kroppen. Man kan också trycka, använda moxa eller elektro-stimulera särskild punkter på kroppen för att uppnå läkande effekter.

 

Medicinsk akupunktur
Medicinsk Akupunktur är en mycket effektiv fysisk behandlingsmetod som baseras på neurofysiologi, neurokemi och anatomi och inriktar sig på de sjukdomstillstånd som dessa behandlar med främst inflammation och smärta som symtom. Väldokumenterade vetenskapliga studier om dess effektivitet har gjorts i Danmark.


För att få bästa läkningseffekt behövs byggstenar i form av vitaminer, mineraler, fettsyror, aminosyror och ev. andra tillskott. Endogen + exogen = max effekt.

 

 

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en spännande behandling som är enkel och effektiv. Punkter på örat används både för att ställa diagnos och för behandling. Öronakupunktur används som en förebyggande behandling, som understödjande medel vid avvänjning av olika beroendeframkallande medel t ex sömntabletter, rökning, alkohol och narkotika, samt vid smärtlindring, bedövning och behandling av störningar av olika kroppsfunktioner.


Man använder korttidsnålar eller långtidsnålar. Korttidsnålarna sitter i ca 40 min och man gör relativt täta behandlingar. Långtidsnålarna väljer man när det fungerar att ha dem hela tiden under ca 10 dagar. Dessutom kan man använda kulor och fröer, de kan sitta ca 10 dagar.

  • Nyhetsbrev
  • Egenvårdstips
  • Kalendarium
  • Artiklar/Forskning
  • Internetbutik